जय माँ बगलामुखी अष्टोत्तर शतनाम स्तोत्रम (Maa Baglamukhi Ashtottar Shatnam Stotram)

Maa Baglamukhi:  कहा गया है जब माता सती ने प्रजापिता दक्ष के द्वारा किये गए यज्ञ में सम्मिलित होने से पहले दस महाविद्या को प्रकट किया था जिसमे आठवी महाविद्या माँ बगलामुखी थी, माँ बागलामुखी देवी भक्तों की रक्षा करने वाली, वाकशुद्धि और शक्त्रुओं का नाश करने वाली देवी के रूप में पूजा जाता है, इस कलयुगी संसार में जो भी माता बगलामुखी की आराधना और पूजा सच्चे मन से करता है माता उसकी सभी मनोकामनाएं पूर्ण करती है तो आइये स्मरण करे माँ बगलामुखी अष्टोत्तर शतनाम स्त्रोत का पाठ (Baglamukhi Ashtottar Shatnam Stotram)

जय माँ बगलामुखी अष्टोत्तर शतनाम स्तोत्रम | Maa Baglamukhi Ashtottar Shatnam Stotram

ओम् ब्रह्मास्त्र-रुपिणी देवी,
माता श्रीबगलामुखी ।
चिच्छिक्तिर्ज्ञान-रुपा च,
ब्रह्मानन्द-प्रदायिनी ॥ 1 ॥

महा-विद्या महा-लक्ष्मी,
श्रीमत् -त्रिपुर-सुन्दरी ।
भुवनेशी जगन्माता,
पार्वती सर्व-मंगला ॥ 2 ॥

ललिता भैरवी शान्ता,
अन्नपूर्णा कुलेश्वरी ।
वाराही छिन्नमस्ता च,
तारा काली सरस्वती ॥ 3 ॥

जगत् -पूज्या महा-माया,
कामेशी भग-मालिनी ।
दक्ष-पुत्री शिवांकस्था,
शिवरुपा शिवप्रिया ॥ 4 ॥

सर्व-सम्पत्-करी देवी,
सर्व-लोक वशंकरी ।
वेद-विद्या महा-पूज्या,
भक्ताद्वेषी भयंकरी ॥ 5 ॥

स्तम्भ-रुपा स्तम्भिनी च,
दुष्ट-स्तम्भन-कारिणी ।
भक्त-प्रिया महा-भोगा,
श्रीविद्या ललिताम्बिका ॥ 6 ॥

मेना-पुत्री शिवानन्दा,
मातंगी भुवनेश्वरी ।
नारसिंही नरेन्द्रा च,
नृपाराध्या नरोत्तमा ॥ 7 ॥

नागिनी नाग-पुत्री च,
नगराज-सुता उमा ।
पीताम्बरा पीत-पुष्पा च,
पीत-वस्त्र-प्रिया शुभा ॥ 8 ॥

पीत-गन्ध-प्रिया रामा,
पीत-रत्नार्चिता शिवा ।
अर्द्ध-चन्द्र-धरी देवी,
गदा-मुद्-गर-धारिणी ॥ 9 ॥

सावित्री त्रि-पदा शुद्धा,
सद्यो राग-विवर्द्धिनी ।
विष्णु-रुपा जगन्मोहा,
ब्रह्म-रुपा हरि-प्रिया ॥ 10 ॥

रुद्र-रुपा रुद्र-शक्तिद्दिन्मयी,
भक्त-वत्सला ।
लोक-माता शिवा सन्ध्या,
शिव-पूजन-तत्परा ॥ 11 ॥

धनाध्यक्षा धनेशी च,
धर्मदा धनदा धना ।
चण्ड-दर्प-हरी देवी,
शुम्भासुर-निवर्हिणी ॥ 12 ॥

राज-राजेश्वरी देवी,
महिषासुर-मर्दिनी ।
मधु-कैटभ-हन्त्री च,
रक्त-बीज-विनाशिनी ॥ 13 ॥

धूम्राक्ष-दैत्य-हन्त्री च,
भण्डासुर-विनाशिनी ।
रेणु-पुत्री महा-माया,
भ्रामरी भ्रमराम्बिका ॥ 14 ॥

ज्वालामुखी भद्रकाली,
बगला शत्र-ुनाशिनी ।
इन्द्राणी इन्द्र-पूज्या च,
गुह-माता गुणेश्वरी ॥ 15 ॥

वज्र-पाश-धरा देवी,
जिह्वा-मुद्-गर-धारिणी ।
भक्तानन्दकरी देवी,
बगला परमेश्वरी ॥ 16 ॥

फल- श्रुति

अष्टोत्तरशतं नाम्नां,
बगलायास्तु यः पठेत् ।
रिप-ुबाधा-विनिर्मुक्तः,
लक्ष्मीस्थैर्यमवाप्नुयात्॥ 1 ॥

भूत-प्रेत-पिशाचाश्च,
ग्रह-पीड़ा-निवारणम् ।
राजानो वशमायाति,
सर्वैश्वर्यं च विन्दति ॥ 2 ॥

नाना-विद्यां च लभते,
राज्यं प्राप्नोति निश्चितम् ।
भुक्ति-मुक्तिमवाप्नोति,
साक्षात् शिव-समो भवेत् ॥ 3 ॥

माँ बगलामुखी अष्टोत्तर शतनाम स्तोत्रम् Maa Baglamukhi Ashtottara Shatnam Stotram

Maa Baglamukhi Ashtottar Shatnam Stotram English

Om Brahmastra-rupini Devi,
Mata Sreebaglamukhi ।
Chishtikrgyana-rupa Cha,
Brahmanand-pradaini ॥ 1 ॥

Maha Vidya Maha-lakshmi,
Shrimat-tripur-sundari ।
Bhuvaneshi Jaganmata,
Parvati Sarv Mangala ॥ 2 ॥

Lalita Bhairavi Shanta,
Annapurna Kuleshwari ।
Varahi Chinnamasta Cha,
Tara Kali Saraswati ॥ 3 ॥

Jagat -poojya Maha-maya,
Kameshi Bhag-malini ।
Daksh-putri Shivankastha,
Shivarupa Shivapriya ॥ 4 ॥

Sarv-sampat-kari Devi,
Sarv-lok Vashankaree ।
Ved-vidya Maha-poojya,
Bhaktadveshi Bhayankari ॥ 5 ॥

Stambh-rupa Stambhini Ch,
Dusht-stambhan-karini ।
Bhakt-priya Maha-bhoga,
Shrividya Lalitambika ॥ 6 ॥

Mena-putri Shivananda,
Matangi Bhuvaneshwari ।
Narasinhi Narendra Ch,
Nrparadhya Narottama ॥ 7 ॥

Nagini Nag-putri Ch,
Nagraj-suta Uma ।
Peetambara Peet-pushpa Ch,
Peet-vastr-priya Shubha ॥ 8 ॥

Peet-gandh-priya Raama,
Peet-ratnarchita Shiva ।
Arddh-chandr-dhari Devi,
Gada-mud-gar-darini ॥ 9 ॥

Savitri Tri-pada Shuddha,
Sadyo Raag-vivarddhini ।
Vishnu-rupa Jaganmoha,
Brahm-rupa Hari-priya ॥ 10 ॥

Rudra-rupa Rudra-shaktiuddinmayi,
Vakta-vatsala ।
Lok Mata Shiva Sandhya,
Shiva-pujan-tatpara ॥ 11 ॥

Dhanadhyaksha Dhaneshi Ch,
Dharmada Dhanada Dhana ।
Chand-darp-hari Devi,
Shumbhasur-nivarhini ॥ 12 ॥

Raj-rajeshwari Devi,
Mahishasur-mardini ।
Madhu-kaitabh-hantri Ch,
Rakt-beej-vinashini ॥ 13 ॥

Dhoomraksh-daity-hantri Ch,
Bhandasur-vinashini ।
Renu-putri Maha-maaya,
Bhramari Bhramarambika ॥ 14 ॥

Jwalamukhi Bhadrakali,
Bagla Satru-nashini
Indrani Indra-pujya Cha,
Guh-mata Guneshwari ॥ 15 ॥

Vajr-pash-dhara Devi,
Jihva-mud-gar-dharini ।
Bhaktanandakari Devi,
Bagala Parameshwari ॥ 16 ॥

Phal – Shruti

Ashtottarashatan Namnan,
Bagalayastu Yah Pathet ।
Rip-ubadha-vinirmuktah,
Lakshmisthairyamavapnuyat ॥ 1 ॥

Bhoot-pret-pishachashch,
Grah-peeda-nivaranam ।
Rajano Vashamayati,
Sarvaishvaryan Ch Vindati ॥ 2 ॥

Nana-vidyan Ch Labhate,
Rajyam Prapnoti Nischitam |
Bhukti-muktimavapnoti,
Sakshat Shiv-samo Bhavet ॥ 3 ॥

॥ Shriroodrayamale Sarv-siddhi-prad Shri Bagalashtottar Shatanam Stotram ॥

इसे भी पढ़ें – शत्रु नाशक बगलामुखी चालीसा पाठ | श्री बगला अष्टकम | माँ बगलामुखी पौराणिक कथा |

जय माँ बगलामुखी अष्टोत्तर शतनाम स्तोत्रम प्रसिद्द विडियो :-

बगलामुखी अष्टोत्तर शतनाम के फायदे

इस कलयुगी संसार में जो भी माता बगलामुखी की आराधना और पूजा सच्चे मन से करता है माता उसकी सभी मनोकामनाएं पूर्ण करती है

बगला अष्टोत्तर शतनाम अनुभव

बगला अष्टोत्तर शतनाम अनुभव मध्यप्रदेश के दतिया जिले अधिक सुनने में आया है, वहां माता के शक्तिपीठ मंदिर भी प्रसिद्द है, अधिक जानकारी के लिए आप एक बार दतिया जिले जाकर जानकारी अवश्य लीजिये और जानकर पंडितों से संपर्क करें फिर किसी भी स्तोत्र को प्रारंभ करें

बगलामुखी स्तोत्र के लाभ

माता बगलामुखी शत्रुओं का नाश करने वाली, उनसे भक्तों की रक्षा करने वाली और करने वाली देवी हैं। इसके लिए जो भक्त नियमित बगलामुखी अष्टोत्तर शतनाम स्त्रोत का पाठ करता है माता उसकी मनोकामना जरूर पूरा करती हैं


भगवानम डॉट इन पर हमने आपको इस साल आने वाली सभी व्रत और उपवास के नियम, पूजन की विधि – विधान और उनसे जुड़ी पौराणिक कथाओं के बारे में जानकारी दी है। यहाँ आप विस्तार से जान सकते हैं कि उस दिन क्या-क्या किया जाना चाहिए। और सत्यनारायण व्रत के नियम क्या है (Brihaspativar vrat katha lyrics) जिससे आपको व्रत रखने में और व्रत कथा में किसी भी प्रकार की समस्या न हो।

अधिक जानकारी के लिए हमारे Youtube Channel सब्सक्राइब करें –

Scroll to Top